Kaltion päätoimittaja Jussi Vilkuna sai Kaltio ry:ltä monon kuvan pyrstöönsä kun ei suostunut poistamaan verkkosivuilta Ville Rannan Muhammed-kekustelua ruotivaa maanmainiota sarjakuvaa. Kyseinen sarjakuva löytyy ainakin Kasa-blogista ja lisäksi varmasti lukuisista muistakin paikoista. Potkut on jo nyt noteerattu kansainvälisesti.

Mike Pohjola on muotoillut lausuntonsa sarjakuvaksi.  Hyvin sanailtu.  En voi kuin nyökytellä.  Kai Puolamäki on Parnassonsa ja Hesarinsa lukenut ja blogasi kiintoisia näkökulmia asiaan. Ainakin itselleni tuli vahva vaikutelma harkinnan sumentavasta panikoinnista joka ei rajoittunut pelkästään Kaltio ry:n hallitukseen. Oulun kaupunki nimittäin peruutti Ville Rannalta tehdyn kuvitustilauksen.

Minun on sangen vaikea ymmärtää. Ei ymmärtänyt Parnasson päätoimittajakaan. En tietysti osaa Oulun ja Rannan, sekä Kaltion ja Vilkunan välisistä sopimuksista mitään sanoa, mutta päällepäin erottaminen ja tilauksen peruminen vaikuttavat jopa laittomilta ja olisivat siten ehkä molemmat vielä, ainakin oikeusteitse, korjattavissa.

Päivitys 1.3. klo 9:00: Tätä kirjoittaessa YTJ:n mukaan Kaltio ry:n virallinen yhteystieto on Jussi Vilkunan postiosoite. Ehtivätköhän muuttaa ennen kuin erottamispäätös perutaan.  :-)