Sulautettujen järjestelmien professuurin virantäyttö Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan tietotekniikan laitoksella on lämmittänyt tunnelmia. Tiistaina 28.3. kiersi postituslistoilla (ainakin) tällainen viesti.

Samaisen henkilön kotisivujen kautta on levityksessä seik­­ka­pe­räi­sempi, mutta yhtä yksisilmäiseltä vaikuttava, yhteenveto (alkuperäinen doc, kopio doc ja html).  Myös Digitoday ja Keskisuomalainen raportoivat aiheesta.

Mielenosoituksen kutsuminen koolle tässä vaiheessa kaksivuotista(!) prosessia, kun virantäyttö on jo tehty, on aika hämmentävän lapsellista. Opiskelijoiden edustus on kolmikannan mukaisesti paikalla sekä tiedekunnan, että yliopiston tasolla. IT-tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa istuu neljä ja yliopiston hallituksessa myös neljä opiskelijaa. Sitä kutsutaan demokratiaksi.

Mielenosoituskutsu itsessään on epäilyttävä. Se sopii ikävän hyvin huijauksen tunnusmerkkeihin. Viesti esittää tukun erittäin raskaita väitteitä ja syytöksiä, eikä anna viestin vastaanottajalle mitään mahdollisuuksia tarkastaa asian taustoja. On vain täydellisesti luotettava viestin kirjoittajaan. Viestin laatijalla on tietojeni mukaan tässä suhteessa ns. "puhtaat jauhot pussissaan". Pelkkä hyvä tarkoitus ei kuitenkaan aina vie pitkälle. Pyyhkeitä Ynnälle esiin astumisen epämääräisestä hoitamisesta. Tätä kirjoittaessa Ynnän sivuilla ei vieläkään ole yhtään mitään tietoa tulevasta tapahtumasta.

Päivitys klo 10:30

Nyt myös Ynnän sivuilta löytyy mainitsemani "kiertokirje".

Sain kirjaamosta yliopiston hallituksen esittelylistan (doc, pdf) ja pöytäkirjan kyseisestä päätöksestä (doc, pdf). Hallituksessa äänestys on mennyt seuraavasti: Tiedekuntaneuvoston esitystä vastaan (ja esittelijän esityksen puolesta) LTK opintoasiainpäällikkö, normaalikoulun yläkoulun ja lukion johtava rehtori, dekaanit, kaupunginjohtaja ja yliopiston rehtori. Tiedekuntaneuvoston esityksen mukaisesti opiskelijat, tutkija, opettajat ja Metso Paperin tehtaanjohtaja.

Päivitys klo 14:25

IT-Tiedekunnan varadekaani ja hallintopäällikkö ovat antaneet tiedotteen, jossa vastataan esitettyihin syytöksiin hyvin argumentoiden.