Muistellaan ensin, että mitä mieltä keskusrikospoliisissa ollaan nykyisten keinojen riittävyydestä tapausten tutkintaan täällä kotomaassa. Ja miksi silti valtaosa levitystapauksista jää selvittämättä.

Rikosylikonstaapeli Jukka Mäkynen toteaa Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa huonon selvitysprosentin johtuvan takkuilevasta kansainvälisestä yhteistyöstä. Suomalaisiin nettisivuihin kohdistuneet muutamat lapsipornovihjeet on Mäkysen mukaan sen sijaan selvitetty.

Hienoa! Tässähän on pullonkaula tiedossa ja kehittämisresepti selvänä. Mitä (taas) tekee armas sisäministerimme. Rajamäki haluaa telekuuntelua.

[…] poliisin internetympäristössä tapahtuvan valvonnan ja rikoksesta epäiltyjen paljastamisen tehostamiseksi tulee televalvonnan ja osittain myös telekuuntelun edellytysten tasoa laskea", Rajamäki vaatii Warkauden Lehdessä lauantaina julkaistussa kolumnissaan.

[…]

"Nyt on ripeästi vietävä eteenpäin esityksiä, jotta kaikki lapsiin kohdistuvat seksuaalirikollisuuden torjuntaa ja tutkintaa haittaavat ja estävät rajoitukset lainsäädännöstä siivotaan pikaisesti pois", Rajamäki kirjoittaa.

Kari Rajamäen johdonmukaisuus on mykistävää. Olen sanaton.