Perjantaina 21.7.2006 klo 21:10 alkavassa lähetyksessä aiheena SWIFT ja CIA:n kansainvälisten maksujen vakoilu. Kommentoin aihetta yksityisyyden näkökulmasta EFFIn nimissä. Katsokaa, niin näette mitä sanoin.

Päivitys 27.7.2006

A-studion kotisivulta näyttää löytyvän karkea transkriptio ohjelmasta. Parantumattomana narsistina silppuan tähän oman osuuteni kannalta relevantit palat.

SWIFT on maailman rahaliikenteen tärkein solmukohta. Sen kautta kulkee joka päivä yli kymmenen miljoonaa rahansiirtoa, joiden yhteisarvo lasketaan tuhansissa miljardeissa euroissa.

[...] The New York Times räjäytti uutispommin. Lehti paljasti, että Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on jo vuosikausia päässyt penkomaan SWIFT:n tietokoneisiin tallentuneita tietoja.

[...]

Tero Tilus EEFI ry:stä kertoo, että julkisuudessa olleiden tietojen perusteella kukaan Suomessa ei tiennyt asiasta, ja jos tiesi, niin se liittyi johonkin sellaiseen, josta ei ole tähän mennessä ollut tietoa. Tiluksen mukaan vähintäänkin keskuspankilla olisi Suomessa pitänyt olla tieto tästä tapahtuneesta.

[...]

Tero Tiluksen mielestä tärkein opetus lienee se, että aina - riippumatta siitä, millä tasolla lainsäädäntö ja oikeuskäytäntö ovat - yksityisyydensuoja on tarpeellinen tavallisen, rehellisen kansalaisen suojaksi hallinnon väärinkäytöksiä ja mielivaltaa vastaan.

[...]

Aarnion esiintyminen oli kyllä yhtä ihailtavan asiantuntevaa ja selkeää kuin aina ennenkin. Näytin aika pökkelöltä hänen rinnallaan.